• Ta opp forbrukslån

  Det kan være lett å gå seg vill i jungelen av økonomiske begreper, og dette kan igjen føre til usikkerhet om hva du faktisk trenger å vite i forhold til ulike økonomiske prosesser. Heldigvis er det aldri for sent å lære seg noe nytt, og i denne artikkelen sørger vi for at du får en forklaring på alt du trenger å vite når det gjelder forbrukslån. Eksempel: Eff.rente 16,6 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-,Totalt: 93 730,-

  Søk og sammenlign forbrukslån via Zmarta - annonse

  Hovedforskjellen på et forbrukslån og de fleste andre vanlige lån er at et forbrukslån er det vi kaller et lån uten sikkerhet. For å forstå hva dette faktisk betyr så er det viktig å vite at det koster penger å låne penger. Altså, en bank tar betalt for å låne deg penger – det er dette som er renter. Når du låner penger så tar banken en risiko, den satser på at du kommer til å betale tilbake pengene. Det høres kanskje rart ut at noen ville velge å ikke betale tilbake det de skylder til en bank, men det kan skyldes flere grunner og ofte er det ikke et valg men omstendigheter som gjør at noen misligholder et lån.

  Det hender altså at folk ikke betaler det de skylder, og denne risikoen har bankene tatt høyde for ved å kreve sikkerhet. Låner du penger til et hus eller en leilighet så sier banken 'Flott, vi låner deg penger til bolig – men hvis du ikke betaler tilbake har vi krav på boligen'. Det er dette som er sikkerhet, og den kan være i form av bolig, andre eiendeler, eller penger du betaler inn (egenkapital) for å motta lånet.

  Lån uten sikkerhet


  Med et forbrukslån finnes det altså ingen slik sikkerhet, og dette gir forbrukslån flere unike egenskaper. Den første er at et forbrukslån koster mer for deg som kunde enn mange andre lån gjør. Dette er fordi banken tar en større risiko, som vi forklarte over, ved å ikke innhente noen form for sikkerhet når du låner. Derimot så vil du raskt få svar på søknaden din, samt pengene på konto med et forbrukslån. Du kan også bruke pengene på hva du selv måtte ønske.

  Forbrukslån er altså et lån som koster litt mer enn vanlige lån fordi du slipper å stille med sikkerhet. Dette er også hva som gjør forbrukslån til et godt alternativ hvis man trenger penger raskt, og ikke har tid til å vente i ukesvis på at lånesøknaden skal bli behandlet. Fordelen er nemlig at du får et automatisk svar med en gang søknaden er innsendt, og slipper å vente i flere dager på at ditt forbrukslån skal bli innvilget.

 • 0 kommentarer:

  Legg inn en kommentar

  Copyright @ 2016 PengeGuiden.no.