• Lån penger uten kredittvurdering

  Den enkleste måten å skaffe seg en finansiering uten sikkerhet, er å låne penger online. Du kan enkelt oppnå en kreditt på inntil 350.000 kroner hvis du har en ryddig og grei økonomi. Når du søker om et forbrukslån foretas det en kredittvurdering av din økonomi, for å hindre utlån av penger til personer med betalingsanmerkninger eller som av andre årsaker kan forventes og ikke innfri lånet. Faktum er at så mange som 10 % av de forbrukslånene som innvilges i Norge blir misligholdt.

  Du kan lese mer om kredittsjekking i forhold til utlån på nettstedet Lånutenkredittsjekk.no, som forklarer hvordan et lån uten kredittvurdering kan foregå, og litt mer om hvorfor bankene kredittsjekker sine potensielle framtidige kunder.

  En kredittvurdering tar hensyn til alder, inntekt, gjeld, boligform og andre faktorer som er med på å bestemme om søkeren skal få godkjent lånet, men benyttes også til andre søknader om for eksempel abonnement til mobiltelefoner, kredittkort eller andre handler som gjøres på internett. En scoremodell blir brukt i Norge som vanligvis ligger mellom 1 og 100 poeng. Her er det kredittgiveren som har bestemt på forhånd hvilken score som skal legges til grunn for godkjennelse av lånet eller abonementet som det søkes om. Noen långivere vil derfor godkjenne et lån som en annen bank vil avslå, ettersom det er opp til hver enkel kredittgiver hvilken kredittscore som skal benyttes.

  Når en bank eller et annet selskap har kredittsjekket deg, skal du alltid motta et brev med informasjon om hvem som foretok kredittsjekken. Da får du også bekreftet din egen kredittverdighet ettersom det kan dukke opp informasjon du kanskje hadde glemt eller ikke var klar over.

  Hvis du vil kredittsjekke deg selv, finnes det en rekke tjenester på nettet som tilbyr dette, men det koster noen kroner å benytte seg av en slik tjeneste. Vær oppmerksom på at det som oftest er betalingsanmerkninger som fører til avslag på lånesøknader, men disse skal fjernes fra registere så snart kravet er gjort opp.

 • Copyright @ 2016 PengeGuiden.no.