• Kredittkort i utlandet er smart

  Når du skal reise til utlandet neste gang, så gjør deg selv en stor tjeneste. Ta med deg et kredittkort! Dette er et av de smarteste reisetipsene som nesten ikke kan gjentas for ofte. Fordelene er så mange, og de starter til og med før du reiser, hvis du er klar over hvilke fordeler som finnes da, vel og merke.

  Det har seg nemlig slik, at hvis du betaler reisen med kredittkortet ditt, eller i hvert fall over halvparten av den, så har veldig mange norske kredittkort en reiseforsikringsavtale, som gjør at turen er forsikret gjennom kortet, og det i de fleste tilfeller helt gratis! Ganske så teit å betale flerfoldige hundre kroner for noe du kunne fått gratis ikke sant?

  Reisen blir sikrere med kredittkort


  Så til selve reisen, og her er kanskje tryggheten og sikkerheten som kommer i høysetet? Blir du for eksempel svindlet, og du betaler direkte fra konto med debetkortet ditt, er pengene i stor grad borte for alltid! Men har du betalt for den samme varen på kreditt, altså du har dratt kredittkortet ditt, ja da er du sikret også her. Du kan nemlig kreve refundert hele beløpet fra din kredittyter, trolig banken din, og slik få pengene refundert uten gebyrer eller andre kostnader. Det blir jo nesten som å handle med andre sine penger, og det er jo også det du egentlig gjør når du handler på kreditt.

  Sist men ikke minst, så kan det jo faktisk hende at bankkortet ditt på mystisk vis forsvinner uten at du merker det, det slutter å virke fordi magnetstripen har gått ut på dato og butikken ikke vil ta i mot kort med chip, eller du rett og slett mister det. Da kan det jaggu være greit å ha et kredittkort som reservekort tilgjengelig. Nødkort kan du også bestille fra kredittkortselskapene, noe som ikke er like greit med vanlige bankkort, og de kommer gjerne i løpet av et par dager.

  Har du et Amex Black, Diners Gold eller et kort fra noen av de andre fancy selskapene, kan du også få hjelp til det meste slik som concierge-tjenester, leiebil og hotellbookinger, konsertbilletter, innpass i lounger og populære restauranter etc. etc. Så ta med deg et kredittkort når du reiser til utlandet neste gang! Det vil du ikke angre på.

 • Copyright @ 2016 PengeGuiden.no.