• Slik sparer du penger på dagligvarer

  Faste innkjøp kommer uansett om man liker det eller ikke. Husleie, dagligvarer, månedskort til kollektivtrafikk og årsavgift på bil er eksempler på faste kostnader som gjør et innhugg i privatøkonomien nesten uansett livssituasjon. Men det er mange metoder man kan bruke for å minimere disse kostnadene slik at man sparer en god del penger i løpet av et år.

  I denne artikkelen fokuserer vi på hvordan du kan spare penger når du handler dagligvarer i butikken, og skal presentere noen tips til deg som vanlig forbruker.

  1. Sett opp en handleliste.

  Det er i butikken som i alle andre deler av privatøkonomien – det å planlegge kjøpene sine og holde seg til planen er alfa omega. Sett av fem minutter på kjøkkenbordet før du drar på butikken hvor du kartlegger behovene til hele familien og skriver ned alt som skal kjøpes inn på en lapp.

  Når du kommer til butikken, så tar du opp handlelisten og følger denne slavisk. Det er på grunn av faren for impulskjøp at man setter opp en slik liste.

  2. Ikke handle fra ”dag til dag”.


  Når du først går i butikken og handler, så bør det være fordi du skal mette behovet ditt for en hel uke. Det å handle dagligvarer fra dag til dag er, i tillegg til slitsomt, utrolig uøkonomisk.

  Grunnen er enkel. Om du planlegger middag fem dager frem i tid, så vil du ha mulighet til å bruke mange av de samme råvarene til de forskjellige middagene i stedet for å kjøpe inn nye råvarer hver dag som bare ligger og råtner bort. Undersøkelser har blitt gjort på dette emnet, og det viser seg at folk som handler dagligvarer hver dag er de som kaster mest mat. I tillegg til at det er dumt for lommeboken din er det også miljøfiendtlig.

  3. Velg butikk med omhu.

  Meny er den dyreste matbutikken i Norge. Lavpriskjedene konkurrerer om å være billigst, men Bunnpris og Rema 1000 er gode alternativer dersom du ønsker å spare penger.

  Har du litt ekstra penger til overs en måned og ønsker å nyte godt av Menys ferskvaredisk, så er ikke dette straffbart. Men om du har alternativer, så ville jeg vært forsiktig med å gjøre det til en vane.

  4. Se etter tilbud.

  Den gode gamle klisjèen med at man alltid skal handle på tilbud er fortsatt høyaktuell. De aller fleste norske matvarekjeder (kun med unntak av Rema 1000 så vidt jeg vet) reklamerer ukentlig med gode tilbud for å friste kunden til å gjør et ”kjempekupp”. Ta del i moroa og spar gode penger.

 • Copyright @ 2016 PengeGuiden.no.