• Slik setter du opp et feriebudsjett

  Nordmenn som drar på ferie øker i antall for hvert eneste år som går, og penger vi legger igjen i andre land øker jevnt som følge av dette. Mange nordmenn reiser på ferie uten å ha satt opp noen plan for hvordan feriepengene skal forvaltes, noe som ofte resulterer i at ferien blir dyrere enn først antatt.

  Det man trenger for å dempe kostnadene og planlegge utgiftene er et såkalt feriebudsjett. Og her er hvordan du skal sette opp et.

  1. Planlegg hotellopphold og flyreise.

  Første punkt er å sette opp hvor mye penger du/dere skal bruke på fly og hotell. Sett opp en makspris på transport og opphold. Dette gjør du gjennom å søke på internett samt høre med bekjente om hva de har betalt for fly og hotell tidligere. Om man har et høyt budsjett på disse postene, så vil man både kunne bo bedre og være mer fleksibel på avgangstider.

  2. Sett opp forskjellige poster.

  Et reisebudsjett skal ikke være så alt for komplisert, men du er nødt til å allokere kostnadene for å se hvor det går mest og minst penger. En post kan for eksempel være ”mat og drikke” og en annen kan være ”taxi”.

  Det vil også være smart å spesifisere postene så godt som overhodet mulig for å virkelig se hva det skal brukes penger på. Om man ønsker å virkelig gå i dybden, så kan man ha en egen post kalt ”frokost” og en annen ”lunsj/middag” til måltider.

  3. Sett opp en totalsum og egen konto.


  Når du har fått på plass alle postene, så er du nødt til å summere dem for å sjekke hvor stor totalsummen blir. Sett gjerne opp en egen feriekonto (kan administreres og settes opp lett hos de aller fleste banker) som du putter alle pengene inn i. På den måten tvinger du deg selv til å holde deg til feriebudsjettet.

  4. Uforutsette hendelser.

  Ferie er en tid hvor uforutsette hendelser absolutt kan forekomme. Mange opplever svindling, tyveri og andre hendelser som forårsaker kostnader man ikke hadde regnet med i utgangspunktet.

  Det er subjektivt hvor mye man ønsker å ha i bakhånd, men jeg har en tommelfingerregel på at rundt 20 % av det totale budsjettet vil være gunstig å ha liggende klar om noe skulle oppstå.

  Til slutt vil jeg bare si lykke til med å sette opp feriebudsjett og at jeg håper du får en fin og økonomisk ferie!


 • Copyright @ 2016 PengeGuiden.no.